Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Лотус сравнително доволни от резултатите в състезанието

В Лотус сравнително доволни от резултатите в състезанието

38
0
Кими Райконен,Лотус,Сингапур

Кими Райконен успя да запази третото си място в класирането при пилотите след като днес в Сингапур зае шеста позиция. Неговият колега Ромен Грожан пък остана позиция по-назад.

“След разочарованието вчера в квалификацията, състезанието днес бе значително по-добре, но можеше и още по-добре. За място на подиума определено не бяхме достатъчно бързи”, заяви Райконен след състезанието. “Освен това излизането на колата за сигурност не ни бе от полза, напротив. Може би имаше възможност за поне още едно място напред.

В началото темпото ни бе по-добро от това на Нико Розберг и Михаел Шумахер, но за съжаление бяхме притиснати за дълго време зад тях. Това бе много неприятно, защото изпреварванията тук са трудни. Това трябваше да стане или по време на спиранията в бокса, или заради грешка.

Все още съм трети в класирането, но трябва да направим крачки напред в развитието си, за да се преборим с колите пред нас. Надяваме се да направим тази крачка в Япония.”

“Състезанието бе много тежко за нас, но с приличен резултат в края”, заяви Грожан от своя страна. “Стартът ми бе добър. Успях да запазя в крайна сметка позицията си. Колата бе доста добра, представи се значително по-добре, отколкото си мислехме в началото на уикенда. Загубих място спрямо Кими, но в края на състезанието той бе по-бърз и нямаше смисъл да го задържам.

Никога не е приятно, когато трябва да пропуснеш някого пред теб. Дори когато ти е съотборник. Но при така стеклите се обстоятелства трябваше да се действа адекватно. Моята цел е, да съм възможно най-близо до Кими като скорост. Това днес ми се отдаде. След трудния старт на уикенда определено можем да сме доволни от резултатите.”