Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Макларън много впечатлени от Ландо Норис

В Макларън много впечатлени от Ландо Норис

92
0

В тима на Макларън останаха много впечатлени от Ландо Норис по време на теста на Хунгароринг. Той е официален тест пилот на екипа с основна задача изпитания на симулатора в Уокинг, но това бе първо качване за него на болид от Формула 1. След като се запозна с управлението и контролните функции на волана, той работи с тима по събиране на аероданни, проверки поведението на автомобила при различни смени на настройките. След това прави по-дълги серии от обиколки с фокус върху оценка управлението, баланса и стабилността на болида, както и проверка на корелацията между информацията от аеродинамичния тунел и тази от пистата.

„Ландо впечатли всички ни със зрелостта, професионализма и скоростта си”, обясни спортният директор Ерик Булие. „Свикна много бързо с колата, въпреки че за първи път караше MCL32. Информацията, която подаваше към инженерите, бе ценна и точна. Той със сигурност е ценна придобивка сред състезателите ни, както и бъдеща звезда.”

„Иначе е много удовлетворяващо, че направихме много обиколки без сериозни проблеми. Тренировките ни бяха продуктивни и полезни.”

„Денят бе много вълнуващ за мен – нещо, което очаквах с огромно нетърпение в продължение на доста време. Освен това свършихме сериозна работа. Успях да изпълня всички тестове, които отборът поиска, нещата протекоха чудесно. Свикването с автомобила бе известно предизвикателство в началото, но до края на деня се чувствах наистина комфортно. Натрупах много обиколки и изживяването бе наистина страхотно”, бе коментарът на самия Норис, който благодари на Макларън за дадената му възможност и сподели, че се надява тя да е първата от много.

Главният инженер на изследователския отдел на Хонда Сатоши Накамура допълни, че неговите специалисти са събрали информация за подобряване поведението и издръжливостта на задвижващата система.