Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мейнър Маруся не са сигурни кога ще излязат на писта

В Мейнър Маруся не са сигурни кога ще излязат на писта

63
0
Мейнър Маруся

В тима на Мейнър Маруся не са сигурни кога ще могат да излязат на писта. Отборът пристигна в Австралия, подготви колите си и те преминаха техническия преглед. Уил Стивънс и Роберто Мери обаче изобщо не се появиха на трасето в петъчните свободни тренировки.

Една от причините бе проблем със софтуера на тима. По време на подготовката за втория търг за разпродаване имуществото на отбора, който не се състоя, всички хард дискове на Мейнър Маруся били изтрити. Екипът все още възстановявал данните.

Спортният директор Греъм Лоудън обаче обясни, че това далеч не е единственият проблем на тима: „Има много грижи, изобщо не е само софтуерът. Но никоя от тях не е особено изненадваща, като се има предвид нужното количество работа, което отборът трябваше да свърши за изключително кратко време. Влагаме максимални усилия да разрешаваме проблемите един по един. Трябва да ги отхвърляме буквално по този начин. След известен напредък в това отношение ще можем да сме малко по-точни откъм прогнози (за поява на трасето).”

Той добави, че Мейнър Маруся е получил съдействие от останалите отбори, ФИА, Жан Тод, ФОМ, Бърни Екълстоун.

„Преодоляхме безброй препятствия, за да стигнем до Гран при на Австралия, но предизвикателствата не приключиха с пристигането ни в Мелбърн”, каза шефът на отбора Джон Буут. „Днес на практика бе първи тестови ден за нас, а както всички знаем, той не е лек за който и да е отбор. Системите за управление на автомобилите са невероятно сложни, а на Албърт парк за първи път стигнахме до момента на събиране на отделните компоненти. Едва след това може да се започне с решаването на различни възникнали проблеми. Все още отмятаме задачи от списъка си и макар да е разочароващо, че болидите ни не участваха в днешните свободни тренировки, ще сторим всичко по силите си, за да се състезаваме.”

Уил Стивънс каза, че присъствието на екипа в Мелбърн е успех само по себе си. „Беше ясно, че няма да е лесно да изкараме колите на писта. Нямахме предсезонни тестове, така че ни липсва какъвто и да е опит. Момчетата вършат страхотна работа и ние, пилотите можем само да сме търпеливи и да подкрепяме екипа”, допълни той.

Мери почти повтори думите му, отбелязвайки, че се иска време и появата на трасе не е лек процес. „Надяваме се на по-добър ден утре. Харесва ми да съм с отбора, а подкрепата на феновете е невероятна. Чувството да съм тук за първия си Гран при уикенд е специално, така че не съм твърде разочарован”, каза още Роберто.