Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес нямали проблеми със спирачките в Сингапур

В Мерцедес нямали проблеми със спирачките в Сингапур

45
0
Пади Лоу

Техническият директор на Мерцедес Пади Лоу разкри, че пилотите на тима Люис Хамилтън и Нико Розберг всъщност не са имали проблем със спирачките в състезанието за Гран При на Сингапур. Те просто са били инструктирани да ги пазят повече и да не ги претоварват заради високите нива на натоварване на трасето Марина бей.

По време на надпреварата двамата пилоти постоянно получаваха запомняния по радиото да внимават със спирачките, като на Нико беше съобщено, че ситуацията е сериозна. Но според Лоу не е ставало дума за механична повреда.

„Хамилтън и Розберг нямаха проблеми със спирачките, беше въпрос на контролиране на ситуацията и пазене, каза Лоу. – Пилотът с най-бързата кола не може да спира докрай във всяка обиколка, така че се налага контрол върху спирачките – така е и с гумите, и с горивото.

Затова не може всяка обиколка да ти е като за квалификация. На някои писти, както е и Марина Бей, въпросът със спирачките е по-сериозен. Трябва да ги пазиш и същото се отнася за гумите, разхода – трябва да отпускаш малко на правите.”