Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Макларън доволни, че и двете коли стигнаха Q3; Албон: Надявахме се...

В Макларън доволни, че и двете коли стигнаха Q3; Албон: Надявахме се на Q3, шести е страхотно постижение!

652
0
Ландо Норис, Макларън
снимка: Спас Генев

Седми и девети се класираха в квалификацията за Гран при на Италия пилотите на Макларън, като на пистата Монца Оскар Пиастри изпревари по-опитния си съотборник Ландо Норис.

„Квалификацията на Монца бе напрегната както обикновено, докато колите си търсеха правилната позиция на пистата. Трябва да похваля отбора, тъй като се правихме добре в тези услови“, гласеше обобщението на шефа на Макларън в F1 Андреа Стела

„По отношение на представянето, то нямахме достатъчно скорост, за да се борим за първите редици на стартовата решетка. Доволни сме обаче, че и двете коли стигнаха Q3 благодарение на добрата работа и на екипа, и на пилотите. Надпреварата ще е истинско предизвикателство на гореща писта, но ще се постараем да извлечем максимума и да вземем добри точки“, добави ръководителят на Макларън.

Пиастри коментира, че седмо място е приличен резултат. Според австралиеца не е можело да извлече повече от болида.

„Доволен съм от обиколката си. Щеше ми се, разбира се, да сме малко по-конкурентни, но това е горе-долу около очакваните позиции. Ще свършим малко работа, за да се подготвим за състезанието и да видим какво ще се получи“, допълни той.

Норис каза, че квалификацията на Монца не бе най-добрата за него, но въпреки това съботата не е била лош ден.

„Имах известни грижи накрая. Може би бях твърде близо до колата пред мен. Това оказа влияние повече от очакваното. В крайна сметка обаче класирането ни е кажи-речи на позициите, които смятахме, че ще заемем. Оскар свърши добра работа. Трудно беше, но мисля, че постигнахме максимума“, каза още британският пилот на Макларън.

Главният изпълнителен директор на Макларън Рейсинг Зак Браун пък изрично поздрави Карлос Сайнц за полпозишъна.

„Добра работа, приятел“, написа американският мениджър в социалните мрежи.

Доброто темпо на Уилямс от началото на уикенда се реализира в шесто място на Алекс Албон в квалификацията. Съекипникът му Логан Сарджънт остана 15-ти.

„Дойдохме на Монца с надеждата да стигнем Q3, така че шеста позиция е страхотно постижение“, радваше се Албон

„Имаме страхотна кола. Други болиди са пред нас като състезателно темпо. Ще е добре, ако успеем да задържим позиция пред Астън [Мартин] и Макларън. Автомобилът вървеше добре. До квалификацията правехме промени във всяка сесия – имахме малко затруднение да напипаме оптималния вариант. Накрая всичко се напасна. Знаехме, че тази писта ще ни пасне. Трябва да използваме такива уикенди, за да взимаме точки за конструкторския шампионат“, допълни Албон.

Сарджънт отбеляза, че през целия уикенд на италианската писта успява да накара да работят единствено гумите хард.

„Всичко вървеше добре, докато сложихме медиума. Не сме съвсем сигурни защо стана така“, добави той.