Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Макларън не са твърде разочаровани

В Макларън не са твърде разочаровани

41
0

Тимът на Макларън не остана твърде разочарован от третото и пето място на пилотите си в днешната Гран при на Турция. Люис Хамилтън вървеше зад двете Ферари-та през голямата част от надпреварата на Истанбул парк, но спука гума и се наложи да прави непланирано спиране в бокса. Четвъртият дотогава Фернандо Алонсо излезе позиция напред, докато англичанинът излезе пети и завърши на това място.
Планът не беше да загубя две места на старта, така че състезанието за мен общо-взето приключи, когато влязох в първия завой на шеста позиция – коментира световният шампион след състезанието. – Останах зад Ник Хайдфелд 17 обиколки след старта, не можах да го изпреваря. За късмет успяхме да направим това при първите спирания в бокса и от там нататък надпреварата можеше наистина да започне за мен. Но до този момент бях 30 секунди назад и при това положение третото място си е добър резултат. От отбора ми казаха да внимавам, след като Люис спука гума, за да не се случи нещо такова и с мен. Но тъй като вече бях достатъчно назад, това не ми се отрази кой знае колко.
Хамилтън от своя страна заяви, че все пак е свършена добра работа, въпреки спуканата предна дясна гума, която го прати от трета на пета позиция.
Бяхме с темпото на Ферари, но когато си зад кола губиш аеросила на прилепяне, затова през по-голямата част от състезанието догонвахме. Към края видях части от гумата ми да се откъсват и след това тя просто се спука в девети завой. Извадих късмет, че не заседнах в чакъла, а успях да я закарам до питовете – заяви англичанинът.
Шефът на екипа Рон Денис допълни, че в отбора не са твърде разочаровани от резултат си в Турция.