Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Макларън остават реалисти въпреки победата в Маями

В Макларън остават реалисти въпреки победата в Маями

1323
0
Макларън MCL38
снимка, Макларън

В Макларън остават реалисти въпреки победата в Маями. Това каза Андреа Стела. Според него, екипът ще се нуждае от поне още един сериозен пакет с актуализации, ако иска да се бори с Ред Бул на всяко едно трасе и при всякакви условия.

Макларън представи голям брой подобрения по време на уикенда в Маями. Това помогна на екипа да намали разликата спрямо челото и да изпревари Ферари.

Новостите в колата помогнаха на Норис да спечели състезанието на пистата край Хард Рок Стейдиъм. Британецът най-накрая стигна до дългоочакваната първа победа в F1. Разбира се, той беше подпомогнат от появата на кола за сигурност и поражения в колата на Макс Верстапен. Пилотът на Ред Бул мина върху колче, заради което повреди част от пода на своя болид

Норис демонстрира страхотно темпо с гумите медиум още преди появата на кола за сигурност. Състезателят на Макларън се отдалечи от Верстапен веднага след рестарта и финишира на седем секунди пред него. Самият нидерландец призна, че темпото на британеца е било невероятно.

В Макларън бяха много щастливи след победата на Норис в Маями. Въпреки това Андреа Стела, не е много сигурен, че картината от състезанието е представителна за предстоящите състезания.

„Да, подобрихме автомобила. Знаем в цифри колко сме го подобрили. Трябва да го видите във времето за обиколка“, каза Стела. „Това състезание беше малко трудно за Ред Бул. Дали темпото, което видяхме, е представително за бъдещите стартове? Няма да сложа подписа си под това твърдение.“

„В квалификацията за Гран при на Япония бяхме на шест десети от Ред Бул. В Китай отново бяхме на няколко десети. Затова би било напълно нереалистично да мислим, че това, което видяхме в Маями, е актуализираната картина на конкурентоспособността. Според мен Ред Бул не извлече пълния потенциал на своя пакет в онзи уикенд“, добави шефът на Макларън.

Следващият уикенд Оксар Пиастри също ще получи пълната спецификация на болида, която включва променен под. Според Стела, че успехът в Маями трябва да се разглежда като знак, че работата му във фабриката на Макларън се отплаща.

Италианският инженер потвърди, че Макларън започва да подготвя следващия си пакет за модернизация, който ще се появи по-късно през годината. Според Стела той е крайно необходим, за да помогне за допълнителното намаляване на разликата с Ред Бул.

„Приемаме това положително. Ако не друго, това да ни дава още повече енергия за развитие. Може би сега ще направим по-бързо това, което планираме.“

„Ако искаме да се борим постоянно с Ред Бул трябва да предоставим още един пакет като този, който предоставихме в Маями“, заключи шефът на Макларън.