Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Макларън си поставят за цел да победят Гасли

В Макларън си поставят за цел да победят Гасли

1406
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц, снимка: Спас Генев

В екипа на Макларън си поставят за цел да победят Пиер Гасли в класирането при пилотите до края на сезона. Това заяви спортният директор на тима Андреас Зайдъл.

В отминалия кръг в Унгария Карлос Сайнц завърши пред пилота на Ред Бул – 5-и. И в класирането състезателят на Макларън е само на 5 точки зад Пиер. Двамата заемат 6-ото и 7-ото място.

„Единственият пилот, който можем да изпреварим в шампионата е Гасли, заяви Зайдъл пред испанския AS. – Ще се опитаме да направим това.

Въпреки че колата на Ред Бул е много по-бърза от нашата, няма да спрем да се опитваме. Ще бъде трудно. Но ние сме много доволни от нашите пилоти. Затова толкова рано ги потвърдихме за 2020 г.“

В същото време спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер заяви, че намерението на тима е да остави Гасли титуляр до края на сезона. В екипа обаче искат той да реализира повече от потенциала на колата. От началото на сезона той е далеч от скоростта на Верстапен.

„Мисля, че той наистина има нужда от почивка през лятната пауза, каза Хорнер пред Sky Sports. – Трябва да поразсъждава върху първата половина от сезона и да си вземе поуките. За нас е жизненоважно той да завършва по-напред, ако имаме шанс да настигнем Ферари.“