Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Макларън трябва да сме горди от първия тест, смята Сайнц

В Макларън трябва да сме горди от първия тест, смята Сайнц

1707
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц, снимка: Макларън

В екипа на Макларън всички трябва да са горди от първия тестов ден на тима за 2019 г. Това смята новият пилот на тима Карлос Сайнц. Испанецът навъртя 119 обиколки на Каталуня и завърши с 2-о време за деня. Той беше изпреварен само от Себастиан Фетел от Ферари с 0.4 сек.

Сайнц обаче използваше по-меки гуми – C4, спрямо тези на пилотите около него в подреждането. В следобедната сесия той загуби задвижване и спря на изхода на бокса. Но това не му коства много време за подготовка.

„Мисля, че всеки в тима трябва да бъде горд и щастлив, каза Карлос след края на деня. – Здравата работа през зимата, планът, който имахме да представим колата рано и днес да сме на трасето в 9 часа сутринта, ни се отплатиха.

Следобед направихме някои дълги серии от обиколки. Това определено беше добър начин да започнем тестовете. Хората тук на пистата са доволни. Не трябва да забравяме и служителите в Уокинг, който основно направиха колата.“

Сайнц добави още, че професионализмът и качеството на работа, които е видял в Макларън, са го окуражили, въпреки проблемите на тима през последните години.

„За 6 години не можеш да забравиш как да правиш бързи коли, каза Карлос визирайки това, че Макларън няма победа от края на 2012 г. – Още сме далеч от положението, в което искаме да бъдем. Но харесвам вниманието, което е отделено на детайлите, когато погледна колата. Може да се види, че хората са професионални.“