Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Макларън се надяват на напредък в двата филмови дни

В Макларън се надяват на напредък в двата филмови дни

34
0

Екипът на Макларън се надява да постигне напредък от отношение на новия болид MP-31 по време на двата филмови дни този уикенд. Всеки отбор има право на 2 рекламни събития с настоящата си кола, но няма право да изминава повече от 100 км с нея и е длъжен да използва специални гуми за демонстрации.

Тимът от Уокинг имаше сериозни технически проблеми на тестовете, като течове на хидравлична и охладителна течност попречиха на Бътън и Алонсо да изпълнят програмата си. Фернандо дори пропусна целия 4-ия ден вчера.

След неприятностите на Бътън от съображения за сигурност в болида беше поставен нов мотор, но испанецът така и не успя да го изпробва, правейки само 3 инсталационни обиколки. Така тимът завърши тестовете със само 257 обиколки, по-малко дори от дебютантите от Хаас (281 тура).

Според информация на motorsport.com Хонда ще пусне обновена версия на задвижващата си система за вторите тестове в Барселона следващата седмица от 1 до 4 март, като японците се надяват тя да донесе прогрес както по отношение на мощността, така и по отношение на надеждността.