Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Макларън ще са разочаровани, ако не са сред първите 3 тима

В Макларън ще са разочаровани, ако не са сред първите 3 тима

36
0

В Макларън биха били разочаровани, ако тимът не завърши сред първите 3 в шампионата при конструкторите за 2017 г. Това заяви оперативният шеф на отбора Джонатан Нийл. Екипът от Уокинг записа два поредни разочароващи сезона през 2015 и 2016 г., като завърши на 9-а и 6-а позиция в класирането при отборите. Основната причина за това бе ненадеждната и недостатъчно мощна задвижваща система на Хонда.

Нийл смята, че Макларън е способен да подобри значително представянето си тази година спрямо предишната, базирайки се на способностите на тима и пилотите (Фернандо Алонсо и Щофел Вандоорн), както и на промените в правилата. „Трябва да имаш високи цели, но точно сега бих бил разочарован ако завършим 4-и, заяви Нийл пред Аутоспорт. – Ние искаме да печелим и то по-скоро. Имаме пилоти, които са способни да печелят.”

Нийл е на мнение, че новите регулации за аеродинамиката и неяснотата около представянето на гумите са отлична възможност за тима да прогресира. Състезателният директор на тима Ерик Булие добави, че самият той се надява тимът да е в топ 4 за 2017 г., а като желан успех би определил спечелването на победа.

„Искаме да бъдем прагматични и да нямаме твърде големи очаквания, заяви Булие. – Бяхме 6-и и 9-и за последните 2 години и се надявам да сме в топ 4 през тази. Искаме да спечелим колкото се може по-рано, но се съобразяваме с реалността. Много съм доволен от подхода на Хонда и от групата инженери, които имаме в Макларън. Тя работи перфектно сега.”