Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес анализирали причините за слабите стартове

В Мерцедес анализирали причините за слабите стартове

38
0

Екипът на Мерцедес е направил анализ на причините за слабите стартове на Люис Хамилтън и Нико Розберг в последните две състезания от сезона във Великобритания и Унгария. На Силвърстоун двамата бяха изпреварени от колите на Уилямс, като това не се оказа фатално и в последствие отново беше спечелена двойна победа.

На Хунгароринг обаче историята се повтори, но този път напред се изстреляха двете коли на Ферари, като победата взе Себастиан Фетел, а Райконен вървеше втори, преди да получи повреда в MGU-K. Според спортния шеф на Мерцедес причините за лошите стартове са комплексни, а не е само една.

„Направихме пълен анализ и установихме, че не можем да назовем един конкретен фактор и да кажем каква точно е причината за слабите ни стартове. Във всяко състезание са били различни, при това не в еднакви ситуации. Няма повтарящ се мотив. В Унгария може да видите, че пилотите от цялата дясна страна на стартовата решетка не потеглиха добре, докато Фетел и Райконен от трета и пет позиция тръгнаха идеално. Проваленият първи старт в Унгария също оказа влияние, като съединителят на Хамилтън прегря. Трябва обаче да се справим в този проблем.”