Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес още не са решили дали да използват голяма перка

В Мерцедес още не са решили дали да използват голяма перка

81
0

Екипът на Мерцедес още не е решил дали ще използва голяма перка на акула върху капака на двигателя си през новия сезон във Формула 1. По думите на главния инженер на тима Алдо Коста по време на тестовете на пистата Каталуня в Барселона, който ще са от 27 февруари до 2 март и от 7 до 10 март, екипът ще изпробва различни конфигурации на машината и след това ще реши дали ще ползва въпросната перка в болида си за старта на сезона в Австралия.

Всички показани нови болиди досега, без Уилямс, имат голяма такава, но при Мерцедес тя е с най-малки размери от всички. Според технически анализатори липсата на голяма перки говори за това, че новата кола е толкова добре оптимизирана като аеродинамика, че няма нужда от подобен елемент. След представянето на новия W08, върху задната част на малката перка се появи малко крило – T-wing, което може да се окаже достатъчно като добавяне на притискаща сила в задницата.

„То сега до първото състезание ще имаме продължителна програма за еволюция на колата, обясни Коста. – Както виждате при представянето на колата, тя беше без T-wing и след това го поставихме и тествахме (във филмовия ден на Силвърстоун). Ще продължим с изпитанията в Барселона, като ден след ден ще изпробваме различни конфигурации. Ще имаме по-дълга перка в комбинация с ново задно крило, които ще тестваме за първия старт в Мелбърн.”