Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес признаха за интерес към Верстапен

В Мерцедес признаха за интерес към Верстапен

27
0

Мерцедес има интерес към младата звезда на Торо Росо Макс Верстапен. Това призна спортният шеф на тима Тото Волф. Той обаче уточни, че немският тим няма да се опитва да се намесва в отношението на пилота с Ред Бул, с който тим холандецът има договор. Според слуховете Верстапен има контракт с Биковете до края на 2017 г., но от 2018 г. може да стане свободен агент, ако не получи достатъчно конкурентна кола.

Макс направи страхотен дебютен сезон с две 4-и места и серия от класирания в зоната ан точките, което веднага привлече вниманието на водещите отбори – Ферари и Мерцедес. Волф заяви, че Верстапен е в полезрението на „Сребърните стрели”, но те не биха направили нищо, което потенциално може да развали сегашния му договор с Ред Бул.

„Той е момче, което трябва да се следи, заяви Волф. – Аз лично го ценя. Харесвам начина, по който баща и син подхождат към нещата, и начина, по който взаимоотношенията им играят роля в развитието на спорната кариера на Макс. Той определено има своето място във Ф1. Той не е цел за нас, защото има дългогодишен контракт с Ред Бул. Няма да се намесваме в техните отношения. Ако нещата се развият така, че Макс дойде към нас, тогава добре. Ако ли не, няма да дойде и толкова.”