Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес продължаваме да имаме най-бързата кола, смята Тото Волф

В Мерцедес продължаваме да имаме най-бързата кола, смята Тото Волф

67
0
Люис Хамилтън

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф смята, че тимът му продължава да има най-бързата кола в решетката във Формула 1, въпреки че Сребърните стрели не спечелиха последните 2 състезания от шампионата за Гран при на Австрия и Великобритания.

Австриецът обаче подчерта, че в тях пилотите на тима са били на полпозишън – на Ред Бул Ринг Ботас, а на Силвърстоун Хамилтън. Според Волф недобрите резултати в последните кръга в надпреварите се дължат на собствени грешки на Мерцедес.

„Не записахме толкова точки в 3-те поредни състезания, на колкото се надявахме, каза Волф. – Много от тях не взехме заради наши собствени грешки. Но въпреки че не спечелихме максималните точки, имахме най-бързата кола във всички 3 състезания.

Предстоящата надпревара на Хокенхайм ще отбележи преполовяването на сезона. От една страна мога да кажа, че имахме добра първа половина, но от друга не спечелихме много точки, които бяха пред нас и трябваше да ограничаваме щетите по-често отколкото искахме. И двамата ни пилоти се представиха силно.“