Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес променят дизайна на яката на пилотите

В Мерцедес променят дизайна на яката на пилотите

79
0

В екипа на Мерцедес са променили дизайна на яката на пилота в болида, за да не се повтаря случилото се с Люис Хамилтън в Гран При на Азербайджан. Тогава британецът водеше в надпреварата, но се оказа, че предпазната му яка в кокпита не е добре закрепена.

Така той трябваше да мине през бокса това да бъде оправено. Пробемът му коства загуба на победата, след като движещият се зад него Себастиан Фетел бе наказан с 10 сек престой в бокса за опасно пилотиране срещу Люис.

След инцидента Мерцедес са се върнали във фабриката в Бракли да мислят как да решат появилия се проблем и защо той се е получил. Те са установили, че той се дължи на дължината на заключващите щифтове отзад, където яката се захваща за колата. Екипът е променил дизайна им и се надяват случилото се да не се повторя.

В тази връзка спортният шеф на тима Тото Волф заяви, че за първи път вижда подобно нещо, и че няма да хвърля вината върху никой в тима: „Няма да обвинявам никого и няма да позволя на друг да го прави, каза австриецът. – Този отбор има три световни титли и няма да соча с пръст никого.”