Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес са направили безпрецедентна стъпка напред с двигателя

В Мерцедес са направили безпрецедентна стъпка напред с двигателя

55
0

В Мерцедес са направили безпрецедентна стъпка напред по отношение на задвижващата система за 2017 г. Това обяви един от клиентските отбор на немския концерн – Форс Индия. През този сезон агрегатите на Мерцедес ще ползват, освен заводския тим, тези на Уилямс и Форс Индия. От началото на новата турбоера моторите на Сребърните стрели винаги бяха най-добрите, въпреки че в последния сезон предимството им не бе толкова голямо. И в Мерцедес искат поне да запазят този аванс или дори да го увеличат.

„От Мерцедес ни обещаха повече мощност и от това, което виждаме на симулациите, изглежда те са свършили фантастична работа, заяви техническият директор на Форс Индия Андрю Грийн. – Направили са още една безпрецедентна стъпка напред. Впечатляващо е.”

Обикновено за една зима производителите на мотори в последните години успяваха да увеличат мощността с около 30-40 конски сили. И ако думите на Грийн са верни, то това означава, че от Мерцедес са успели да напреднат със стойности над горепосочените. А това ще запази предимството им спрямо конкурентите от Ферари, Рено и Хонда.

Очаква се през тази година важността на задвижващата система да остане много голяма, тъй като челното съпротивление на колите ще се увеличи с 10% заради по-широките гуми и крила. И наличието на достатъчно мощност отново ще е ключов фактор за силното представяне на колите.