Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес са твърде напред, за да бъдат настигнати, смята Рикиардо

В Мерцедес са твърде напред, за да бъдат настигнати, смята Рикиардо

40
0

Пилотът на Ред Бул Даниел Рикиардо смята, че в Мерцедес са твърде напред и ще бъде невъзможно да бъдат победени следващия сезон. Според австралиеца тимът реално е увеличил аванса спрямо съперниците си през тази година в сравнение с предишната. Въпреки че мнозина предричат тежка битка за Сребърните стрели с Ферари догодина, Даниел е на мнение, че Мерцедес има достатъчно голяма преднина, за да остане на върха.

„Колко напред са те? Твърде напред”, заяви Рикиардо по време на Фестивала на скоростта в Пърт, Австралия, където той направи демонстрация с шампионския болид на Ред Бул RB7 от 2011 г. „Аз мисля, че те увеличиха аванса си тази година, а очевидно Ферари ги настигнаха малко в края. Но когато от Мерцедес наистина искаха да натиснат и да дръпнат, те можеха да го направят. Ще бъде трудно да бъдат победени през 2016 г., но надявам се, че това няма да продължи твърде дълго.”

По отношение на своя екип Ред Бул, Рикиардо смята, че него го чака по-светло бъдеще с оглед на разрешаването на проблемите с двигателите. Догодина Биковете отново ще използват задвижващи системи от Рено, но брандирани с логото на Tag Heuer.

„Би трябвало да сме по-добре, след като 2015 г. не беше толкова хубава, колкото очаквахме, каза още Рикиардо. – Мисля, че през 2016 г. ще започнем да обръщаме нещата отново. Може би очакванията ми за тази година бяха твърде високи. Затова отивайки към следващата, те няма да са такива.”