Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес съгласни с пускането на 3-та кола от всеки тим

В Мерцедес съгласни с пускането на 3-та кола от всеки тим

26
0

Екипът на Мерцедес е съгласен в бъдеще да бъде въведена трета кола от всеки от отборите в решетката във Ф1, ако борят на тимовете намалее значително. Това завия спортният шеф на немския тим Тото Волф.

Заради липса на конкурентни двигатели за догодина има сериозна вероятност Дитрих Матешиц да извади отборите си Ред Бул и Торо Росо от шампионата от 2016 г., а не е ясно и бъдещето на Лотус и това дали екипът от Енстън ще бъде купен от Рено. В момента отборите са 10, и може да намалеят до 9 или дори 8 (ако Рено се откаже от покупката на Лотус и последният фалира), като се има предвид влизането на Хаас от догодина.

Според Волф ако се стигне до такова положение, решение би било пускането на трета кола от всеки екип, да се достигне солидна бройка от 24-27 коли в решетката. И в третата кола титуляри да бъдат млади пилоти, които да получат по този начин шанс за изява. Волф обаче се надява да не се стига до такова положение и всички настоящи отбори да останат в спорта.

„Ако някой отбор напусне, тогава трета кола е решение, за да се попълни решетката. За мен лично идеята е много вълнуваща. Но предпочитам Ред Бул да остане в спорта и пак да имаме по 3 коли и решетка с 27-28 болида с някои интересни млади пилот в третите болиди. Но приоритет №1 е да запазим тях (Ред Бул) в спорта.