Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес очакват Монца да е по-голямо предизвикателство за F1 W13 от...

В Мерцедес очакват Монца да е по-голямо предизвикателство за F1 W13 от Зандвоорт, но не колкото Спа

1414
0
Мерцедес, пит, гараж, бокс
снимка: Спас Генев

Отборът на Мерцедес се приближава до първа победа за сезона, убеден е шефът на екипа Тото Волф. Австриецът обърна внимание, че тимът от Бракли бе в битката за победа миналия уикенда на Зандвоорт. В Мерцедес се надяват също така на Монца тази неделя да са в по-добра форма, отколкото на Спа в Белгия.

„Колата ни не бе най-бързата по време на уикенда за Гран при на Нидерландия, но отборът свърши фантастична работа и се оказахме в битката за победата. Трябва да направим така, че да сме по-често в тази позиция. На Зандвоорт поехме някои рискове. Не всички се оправдаха. Ние съществуваме, за да се борим за победи и никога няма да бягаме от смелите решения.“

„Спечелихме добри точки в преследването на второто място в първенството. А и беше хубаво отново да водим борба за победа. Чрез упорития труд на целия екип се доближаваме до първа победа за сезона“, заяви ръководителят на Мерцедес в F1

Стратегиите и някои случки от пистата предизвикаха сериозни дискусии – повече сред феновете, отколкото в медиите. Волф обърна специално внимание на това.

„Емоциите в социалните медии бяха много силни след миналата надпревара, но речта на омразата към нашия тим и към съперниците ни нямат място в F1. Състезаваме се твърдо на пистата, но винаги уважаваме противника“, заяви той.

Целта на Мерцедес за Гран при на Италия пък ще е стигане до подиума, каза още Волф

„Поредицата от три поредни старта приключва с този на Монца – писта-икона с богата история в автомобилния спорт и море от червени тифози. Зандвоорт пасна на болида ни, очакваме Монца да е малко по-сериозно предизвикателство заради конкретните характеристики на пистата. Но пък сме оптимисти, че ще сме в по-добра форма, отколкото на други трасета, изискващи ниско ниво на аеропритискане като Спа. Увереността ни идва благодарение на наученото там. Още веднъж ще натискаме здраво, за да стигнем до подиума“, заключи шефът на Мерцедес.