Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес се надяват на силен резултат в Бразилия

В Мерцедес се надяват на силен резултат в Бразилия

1966
0
Мерцедес F1 W14
снимка, Венелин Николов

В Мерцедес се надяват на силен резултат в Бразилия. Това заяви Тото Волф. Австриецът поиска повторение на събитията от последните две издания на надпреварата на Интерлагос. Волф също така добави, че F1 W14 продължава да бъде автомобил, който е „труден за овладяване“.

Мерцедес направи добро впечатление по време на уикенда в Мексико Сити. Германският производител имаше представител на подиума в лицето на Люис Хамилтън. Седемкратният световен шампион финишира втори, но нямаше отговор на темпото на победителя Макс Верстапен. В същото време другият пилот на Мерцедес Джордж Ръсел остана шести, след като загуби позиция от Ландо Норис в края на надпреварата. Британецът изпитваше затруднения при поддържането на температурата на спирачките и гумите

Резултатът в Мексико бе изключително важен за Мерцедес. Отборът от Бракли запази преднината от 22 точки при конструкторите спрямо Ферари. Скудерията също се представи силно в Мексико Сити, след като Шарл Льоклер бе трети, а Карлос Сайнц се нареди веднага зад него.

„Напуснахме Мексико с предимство спрямо Ферари в борбата за второто място при конструкторите. Това е важна битка за нас и ние сме фокусирани върху това да я спечелим“, коментира Волф.

„Да напуснем Мексико с второ място, предвид трудното начало на уикенда и позициите ни на стартовата решетка, беше наистина положително. Автомобилът показа много добро състезателно темпо там. Въпреки това знаем, че имаме още много работа, за да извлечем максимума от W14 и през трите дни от състезателния уикенд“, обясни шефът на Мерцедес.

„Люис се представи много силно, за да спечели подиума. В същото време Джордж даде всичко от себе си, дори когато гумите му изстинаха в края на състезанието.“

Този уикенд Мерцедес се отправя към Бразилия. Германският производител е доста успешен на пистата „Интерлагос“ през последното десетилетие. Тимът спечели състезанията на трасето в Сао Пауло през 2014, 2015, 2016, 2018, 2021 и 2022 г. Именно тук Ръсел записа първия си успех в F1 преди 12 месеца. Младият британец триумфира и в спринта преди това.

„Имаме едно последно състезание в тази тройка, което е точно в Бразилия. Знаем, че направихме добра крачка напред в последните състезания. Но от друга страна Мексико показа, че W14 все още може да се окаже труден за овладяване“, каза Волф.

„Ще се стремим да пристигнем в Интерлагос със солидна база, с която да работим. После ще видим какво можем да направим оттам нататък.“

„Разбира се, имаме приятни спомени от Бразилия, особено от последните две посещения със зрелищната победа на Люис през 2021 г. и първата победа на Джордж през 2022 г. Феновете тук са супер запалени по F1 и винаги получаваме толкова ентусиазиран прием от тях. Надявам се, че нашият пакет ще работи добре там и ще можем да направим добро шоу за всички“, завърши шефът на Мерцедес.