Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес доволни, че проблемите с надеждността са се появили на тестовете

В Мерцедес доволни, че проблемите с надеждността са се появили на тестовете

2074
0
Тото Волф
Тото Волф, снимка: Мерцедес

В екипа на Мерцедес са доволни, че проблемите с надеждността на двигателя са се появили по време на тестовете, а не след началото на сезона в F1. Това заяви шефът на тима Тото Волф.

В изпитанията на Каталуня миналия месец се появиха 2 проблема със задвижващата система на Сребърните стрели в колата на Мерцедес. В първата седмица имаше електрически проблем, а във втората аномалия в налягането на маслото. Това доведе до спирането на Хамилтън при симулацията на състезание.

Проблеми с агрегата на Мерцедес имаха и в Уилямс. Екипът на Франк Уилямс трябваше на 2 пъти да го смени. След края на изпитанията Люис призна, че в Mерцедес се борят с много проблеми. Но той бе оптимист, че те ще бъдат решени до началото на сезона.

„Успяхме да изпълним по-голямата част от програмата ни по план в зимните изпитания, каза Волф. – Но имахме някои проблеми с надеждността, които трябваше да решим. Много сме доволни, че открихме тези проблеми в тестовете, вместо по време на състезателен уикенд. Така можехме да ги оправим, без да получим наказания.

Новият сезон ще бъде вълнуващ за гледане на пистата и извън нея. Всичко, което ще направим през него, ще има отражение и върху 2021 г. През следващата година ще трябва да се изправим срещу най-голямото техническо предизвикателство, което е имало някога в нашия спорт. А то ще бъде комбинирано с тавана на бюджетите.“