Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес изненадани колко гладко започнаха предсезонните им тренировки

В Мерцедес изненадани колко гладко започнаха предсезонните им тренировки

2139
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка: Спас Генев

В екипа на Мерцедес останаха изненадани колко гладко започнаха предсезонните им тренировки на пистата Каталуния. Първите тридневни изпитания на напълно новите болиди за Формула 1 вече започнаха на пистата до Барселона. Оперативният директор на тима Андрю Шовлин посочи, че досега впечатленията на екипа и на пилотите Люис Хамилтън и Джордж Ръсел от новия болид F1 W13 са добри. Двамата си разделиха програмата в сряда и направиха общо 127 обиколки.

„И двамата пилоти споделиха първите си впечатления от F1 W13. Като цяло първият ден бе изненадващо гладък, но един поглед през питлейна показва колко високи са изискванията за издръжливост. Повечето отбори изглежда работиха без особени проблеми.“

„Има много работа по време на шестте дни зимни тестове, като се има предвид колко различни са автомобилите и регулациите. Все пак постигнахме известен прогрес в разбирането на аеродинамиката и гумата, докато същевременно натрупахме почти 600 км изпитания.“

„Рано е да се говори за скорост. Има няколко „бръчки за изглаждане“ по отношение на баланса и представянето преди наистина да опитаме да гоним времена. Но като цяло усещането е добро“, обясни оперативният директор на Мерцедес.

Джордж Ръсел сподели колко се радва да работи и че се е чувствал доста спокоен.

„Работата ни тук е да разберем как върви колата. Необходимо е да сме внимателни и аналитични спрямо всеки един детайл за разлика от състезателен уикенд, когато си почти като диво животно и единствената ти цел е да си максимално бърз! Пилотите затова не харесват особено тренировките, но работата трябва да се свърши“, допълни той.