Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес могат да намерят заместник на Хамилтън, ако той напусне

В Мерцедес могат да намерят заместник на Хамилтън, ако той напусне

3129
0
Тото Волф и Хамилтън, снимка: Спас Генев

В екипа на Мерцедес могат да намерят заместник на Люис Хамилтън, ако той напусне тима. Това твърди спортният шеф на Сребърните стрели Тото Волф. Миналия уикенд в Остин британецът спечели своята 6-а титла във Формула 1 и 5-а с тима на Мерцедес.

Според Волф, Хамилтън има желание да остане в тима и след 2020 г. Но преговорите за подновяване на договора му още не са започвали. И е възможно той да реши да потърси ново предизвикателство и да премине в отбора на Ферари.

„Естествено е пилотите да мечтаят да карат за Ферари. Това е най-важният бранд във Формула 1, каза Волф пред Sky Italia. – Червеното е като слънцето за F1. Хамилтън не се нуждае от смяна на тима. Той има нужда да печели и да бъде в екип с хора, които обичат да работят.

Умът му и сърцето му определено са с Мерцедес понастоящем. Надяваме се да имаме двамата най-добри пилоти във Формула 1 за 2021 г. Люис е приоритет за нас в момента, но ако той иска да огледа какви други възможности има, и ние ще трябва да го направим. Има и други пилоти, които аз харесвам.“