Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес не приемат нищо за даденост в Сингапур

В Мерцедес не приемат нищо за даденост в Сингапур

1723
0
Хамилтън пред Ботас,
Хамилтън пред Ботас, снимка: Спас Генев

В екипа на Мерцедес не смятат, че лесно ще спечелят предстоящото състезание за Гран при на Сингапур и не приемат нищо за даденост. Това заяви шефът на тима Тото Волф.

Очаква се спънатото с много завои трасе Марина бей да пасне отлично на колата на Сребърните стрели. Тя има предимство спрямо конкурентите най-вече в бавните завои. А те преобладават по уличното трасе в Сингапур.

„След лятната пауза знаехме, че първите 2 състезания ще са трудни за нас, каза Волф. – В тях записахме 2 двойни подиума и 67 точки. А това беше повече от очакваното. Но загубите на Спа и Монца ни поставиха в положение да не сме удовлетворени. И всички в Бриксуърт и Бракли работим здраво, за да постигнем още победи.

Следващото състезание е в Сингапур, което ще е предизвикателство за тима, пилотите и колата ни. Температурата в гаража лесно може да достигне 40 градуса по Целзий. Дълго време това трасе беше едно от най-слабите за нас. Миналата година обаче отбелязахме прогрес и се представихме добре. Но сега очакваме тежка битка и не приемаме нищо за даденост.“

Миналата година състезанието спечели именно Люис Хамилтън с Мерцедес, следван от Макс Верстапен с Ред Бул. Себастиан Фетел с Ферари остана едва 3-и.