Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес очакват много по-добро представяне на Силвърстоун

В Мерцедес очакват много по-добро представяне на Силвърстоун

1716
0
Ботас и Хамилтън 2019 Австрия
Ботас пред Хамилтън в Австрия, снимка: Мерцедес

В екипа на Мерцедес очакват много по-добро представяне в предстоящата Гран при на Великобритания на Силвърстоун спрямо последния кръг в Австрия. Това заяви шефът на Сребърните стрели Тото Волф.

В отминалото състезание на Ред Бул Ринг Валтери Ботас и Люис Хамилтън завършиха едва 3-и и 5-и, като имаха сериозни проблеми с прегряването на колите. Наложи се двамата да карат с много занижени режими на двигателите.

Волф смята, че сега на Силвърстоун пилотите на Мерцедес ще са много по-конкурентни. Австриецът се надява на доста по-хладно време във Великобритания, за да нямат в Мерцедес отново проблеми с охлаждането.

„Надявам се на типично британско време на Силвърстоун“, каза Волф пред racefans.net. „Така ще можем да спечелим малко време за разрешаването на проблемите ни с охлаждането. Трябва да го направим за предстоящите горещи състезания на Хокенхайм и Хунгароринг.“

Според Волф по-голямата мощност на двигателя на Ферари няма да бъде от толкова голямо значение на Силвърстоун заради това, че трасето не е толкова чувствително от гледна точка на конските сили.

„Мощността може би няма да бъде толкова голям фактор на пистата Силвърстоун с нейните бързи завои. Затова мисля, че трасето ще бъде повече по вкуса ни“, каза още Волф. „Може би не толкова, колкото Пол Рикар, но ще ни пасва повече от Австрия.“