Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес очакват много по-добро представяне на Силвърстоун

В Мерцедес очакват много по-добро представяне на Силвърстоун

1676
0
Ботас и Хамилтън 2019 Австрия
Ботас пред Хамилтън в Австрия, снимка: Мерцедес

В екипа на Мерцедес очакват много по-добро представяне в предстоящата Гран при на Великобритания на Силвърстоун спрямо последния кръг в Австрия. Това заяви шефът на Сребърните стрели Тото Волф.

В отминалото състезание на Ред Бул Ринг Валтери Ботас и Люис Хамилтън завършиха едва 3-и и 5-и, като имаха сериозни проблеми с прегряването на колите. Наложи се двамата да карат с много занижени режими на двигателите.

Волф смята, че сега на Силвърстоун пилотите на Мерцедес ще са много по-конкурентни. Австриецът се надява на доста по-хладно време във Великобритания, за да нямат в Мерцедес отново проблеми с охлаждането.

„Надявам се на типично британско време на Силвърстоун“, каза Волф пред racefans.net. „Така ще можем да спечелим малко време за разрешаването на проблемите ни с охлаждането. Трябва да го направим за предстоящите горещи състезания на Хокенхайм и Хунгароринг.“

Според Волф по-голямата мощност на двигателя на Ферари няма да бъде от толкова голямо значение на Силвърстоун заради това, че трасето не е толкова чувствително от гледна точка на конските сили.

„Мощността може би няма да бъде толкова голям фактор на пистата Силвърстоун с нейните бързи завои. Затова мисля, че трасето ще бъде повече по вкуса ни“, каза още Волф. „Може би не толкова, колкото Пол Рикар, но ще ни пасва повече от Австрия.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter