Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас и Хамилтън се борели с прегряване на колите си през цялото...

Ботас и Хамилтън се борели с прегряване на колите си през цялото състезание

2744
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Спас Генев

Гран при на Австрия отново се оказа препъни камък за тима на Мерцедес. В днешната надпревара и двамата пилоти на тима завършиха: Валтери Ботас трети, а Люис Хамилтън – пети. Никой от тях обаче не бе в състояние да се бори за победата на австрийското трасе. Шефът на тима Тото Волф призна, че е било болезнено да ги наблюдава с толкова ниско темпо в състезанието.

„Днес се борихме за ограничение на щетите. Знаехме, че имаме проблем с охлаждането на автомобилите. Но положението се оказа по-лошо, отколкото очаквахме”, обясни Волф.

И двете коли на Мерцедес били със занижени режими по време на състезанието. Ботас също каза, че прегряването е било проблем, но според него екипът е извлякъл възможния максимум.

„Очаквахме състезанието да е сложно. Оказа се дори по-трудно от предвижданията ни. Не можехме да използваме нормалните режими на двигателите си, пазехме ги да не прегреят. Не бяхме в състояние да се състезаваме нормално. Положителното е, че взех добри точки”, каза Ботас.

Хамилтън счупи предното си крило на един от бордюрите, което наложи смяна на носа на неговия F1 W10. Той също не пропусна да отбележи битката на тима да не допусне прегряване на колите.

„Знаехме, че може да имаме проблеми. Според мен скоростта ни в надпреварата бе прилична. Усещането в колата бе добро, но просто не можехме да се състезаваме заради прегряването. Трябва да видим как ще се справим, тъй като предстоят още горещи стартове като Будапеща например. Иначе ни чакат още трудни дни. Счупеното крило ни коства допълнително време. Поне взех нелоши точки за петото място”, каза още англичанинът.