Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес очакват сериозна стъпка напред с новите елементи

В Мерцедес очакват сериозна стъпка напред с новите елементи

1701
0
Мерцедес, Валтери Ботас, Люис Хамилтън
снимка: Мерцедес

В Мерцедес очакват сериозна стъпка напред с новите елементи по колата на Сузука. Това заяви пилотът на тима Валтери Ботас. За предстоящата Гран при на Япония Сребърните стрели имат промени по елементите и дефлекторите в зоната пред кутиите за радиаторите.

С тях скоростта на колата трябва да се подобри, за да бъдат в Мерцедес отново достатъчно конкурентни. В последните няколко състезания от Ферари имат най-бързия автомобил в квалификационен режим. Това им даде възможност да спечелят 4 поредни полпозишъна чрез Шарл Льоклер и 3 победи – 2 за пилота от Монако и 1 за Фетел.

„Имаме много добра кола тази година, каза Ботас. – Но пистата Сузука изисква различни неща. Тя има няколко доста дълги прави, където определено ще губим спрямо Ферари. Затова с новите елементи ще се опитаме да спечелим време на тези места.

Но трасето има и някои добри секции, изпълнени със завои, където ще сме добри. А с подобрения пакет се надявам да сме още по-добри. Трудно е да се предвиди какво ще се случи. Но мога да кажа, че в квалификацията от Ферари отново ще са много силни. Но в състезанието би трябвало да имаме близка скорост.“

Другият пилот на Мерцедес Люис Хамилтън пък заяви, че в Гран при на Япония очаква оспорвана битка между водещите 3 отбора – Мерцедес, Ферари и Ред Бул.