Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес се консултирали с Хамилтън относно съотборника му за 2020 г.

В Мерцедес се консултирали с Хамилтън относно съотборника му за 2020 г.

3465
0
Тото Волф
Тото Волф и Валтери Ботас, снимка: Мерцедес

В екипа на Мерцедес са се консултирали и с Люис Хамилтън относно това кой да му бъде съотборник през 2020 г. Това разкри шефът на тима Тото Волф.

Преди няколко седмици австриецът заяви, че в екипа на Сребърните стрели ще избират между Валтери Ботас и Естебан Окон. Като по думите му крайното решение ще бъде обявено след лятната пауза.

Ботас кара своя 3-и сезон с екипа, като започна много силно тази година с победа в Гран при на Австралия. След това обаче записа няколко неубедителни състезания и вече изостава много в шампионата спрямо Хамилтън. Окон пък тази година остана без титулярно място и е резервен пилот на Мерцедес.

„Вземаме тези решения единственото на базата на интересите на тима, каза Волф пред италианския Gazzetta dello Sport. – Но Люис е с нас от много дълго време. Затова му показахме нашия кратък списък с имена, питайки го какво е неговото мнение. Той мисли точно както нас. А именно, че и двамата заслужават да бъдат негови съотборници.“

Волф също така отрече в тима да имат интерес да привлекат Фернандо Алонсо като титуляр. И причината е, че босът не искат да се повторят историите от 2007 г., когато двамата с Хамилтън бяха съотборници в Макларън.