Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Считаме Верстапен за съперник за титлата

Волф: Считаме Верстапен за съперник за титлата

Тото Волф
Тото Волф, снимка. Спас Генев

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф заяви, че в тима вече считат Макс Верстапен за съперник за титлата. Пилотът на Ред Бул спечели 2 от последните 3 състезания. Днес в Унгария той постигна и първия си полпозишън за сезона и първи в кариерата.

Преди утрешното състезание Верстапен е само на 22 точки от втория Валтери Ботас. В последно време холандецът разполага със значително подобрена кола, както по отношение на шасито, така и на двигателя. Според него обаче моторът на Хонда още не е на нивото на Мерцедес в квалификационен режим.

„Макс е претендент за титлата. Той трябва да бъде вземан на сериозно, както и пилотите на Ферари, каза Волф по време на брифинга си на Хунгароринг след квалификация днес.

– Другите отбори ни настигат. Ние трябва да натиснем повече и да си върнем представянето от началото на сезона.“

Според Волф в Хонда са направили голяма стъпка напред по отношение на двигателя и той се радва за това, тъй като то е добро за Формула 1 като цяло.

Австриецът също така потвърди казаното преди няколко дни, че в Мерцедес ще избират между Валтери Ботас и Естебан Окон за това кой ще бъде вторият им титулярен пилот догодина. Решението обаче ще бъде взето след лятната пауза.

На въпрос дали в Мерцедес имат интерес към Верстапен, Волф отговори, че Макс има договор с Ред Бул. А относно информацията, че е вечерял тези дни с баща му Йос в Унгария, Тото каза шеговито, че с Йос можеш само да пиеш, а не да вечеряш.