Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес щастливи от 6-о и 7-о място

В Мерцедес щастливи от 6-о и 7-о място

35
0

С максимално изтеглени назад спирания в бокса пилотите на Мерцедес Нико Розберг и Михаел Шумахер успяха да се класират в зоната на точките в Гран при на Белгия, въпреки наложените им преди надпреварата наказания. Те се класираха съответно шести и седми

– Очевидно сме много доволни от днешния резултат и особено от стратегията си, която ни помогна за силния финал след трудната квалификация. Пилотите ни караха безкрайно добре, като не ни оставиха спокойни на питуола, даже на моменти забавлението ни идваше прекалено! Всичко обаче се размина, изходът е особено удовлетворяващ с оглед представянето на колата и е морален тласък за отбора – бе обобщението на шефа Рос Браун.

Болидите MGP W01 бяха с настройки по-подходящи за дъжд и в края на състезанието това проработи в полза на тима.

– Точно тогава спечелих две места при рестарта – коментира Розберг. – Шесто място е добър резултат и определено най-доброто, на което можехме да се надяваме този уикенд. С Михаел имахме няколко битки, но това бе истинско забавление. Уважаваме се и просто трябва да сме внимателни, а и всички мина без проблеми.

Сравнително доволен остана и Шумахер, който пък откри някаква връзка между себе си, пистата Спа и цифрата 7.

– Времето беше наистина лудо, а можехме да постигнем и повече днес. Сблъсках се на два пъти с Нико на трасето. Първият път надделях, но точно след старта се наложи да намаля леко в Червената вода заради колата пред мен, Нико се възползва и ме изпревари – обясни той.