Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Нидерландия: Договорите в F1 са със стойността на тоалетна хартия. Всички...

В Нидерландия: Договорите в F1 са със стойността на тоалетна хартия. Всички знаем какво ще се случи с Перес

2907
0
Макс Верстапен, Даниел Рикиардо, Серхио Перес
Макс Верстапен, Даниел Рикиардо и Серхио Перес; снимка: Ред Бул Контент Пуул

От Ред Бул постоянно през последните няколко седмици повтарят, че нямат никакво намерение да сменят Серхио Перес и че мексиканският пилот има договор с отбора за 2024 г. Въпреки това в Нидерландия са убедени, че в Милтън Кийнс търсят нов съотборник на Макс Верстапен. Такова мнение изрази Том Коронел – един от най-известните автомобилни пилоти от страната с над 30-годишна кариера в различни дисциплини.

„В цялата Формула 1 договорите (имат стойността) на тоалетна хартия. Най-много пари се правят в моментите, когато се разтрогват контракти. Виждали сме го неведнъж с различни пилоти. „Да се разделим сега? Добре, ще ви струва 20 допълнителни милиона освен другите пари.“ Но след това си свободен да продължиш напред“, заяви той.

„Всички знаем какво ще се случи с Перес. Хайде, наясно сме! Очевидно е. Хелмут Марко просто търси много силен втори пилот“, допълни Коронел

„Кой е най-добрият съотборник на Верстапен досега? Беше [Даниел] Рикиардо. Онзи Рикиардо, който победи Себастиан Фетел. Перес просто не притежава необходимото постоянство. Добър е, но не достатъчно и в това няма нищо лошо“, каза още Коронел.

Слуховете около Перес са постоянни. Последният бе, че заради разликата между него и Верстапен в генералното класиране – 125 точки на настоящия етап от шампионата – от Ред Бул могат да му намалят заплащането. Хелмут Марко се включи по темата и опроверга информацията, която дойде също от Нидерландия. 80-годишният съветник на тима от Милтън Кийнс освен това повтори, че Перес в момента се справя както отборът очаква от него и няма причина да бъде сменян.

„Перес беше в известна криза, но в последните две състезания нещата се оправиха. Просто Верстапен е непобедим в момента. Нито Перес може да го победи, нито който и да е друг пилот. Нямаме причина да мислим за някакви мерки, които да окажат влияние върху Перес. Той си има договор за 2024 г.“, заяви Марко.