Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Ню Джърси с цел да превърнат втория старт в САЩ в...

В Ню Джърси с цел да превърнат втория старт в САЩ в „тридневен Супербоул”

34
0
СОТА,Съркюит ъф ди Америкас

Организаторите на втората надпревара от Формула 1 в Съединените щати – в Ню Джърси – възнамеряват да направят истинско шоу от старта, сравнимо със Супербоул. 5,12-километровото трасе е планирано така, че състезанието да се състои на фона на Манхатън.

Шефът операции на трасето Денис Робинсън заяви, че се надява тази Гран при да е от ранга на най-големите спортни събития в САЩ.

Идеите ни са страхотни. Уикендът ще е като тридневен Супербоул, но с повече хора. През 2014 г. Супербоулът ще се проведе пред 80 000 души. В Ню Джърси ще имаме повече от 100 000 фенове за състезанието. Това определено е по-голям размах на действията в сравнение в с повечето в страната – обясни той.

Управляващият търговските права на Формула 1 Бърни Екълстоун изрази няколко пъти съмнение дали в Ню Джърси ще успеят да се справят с проекта навреме. Стартът е планиран за юни 2013 г.

Робинсън е съгласен, че няма много време, но в същото време е уверен, че всичко ще се получи.

– В този проект става дума за моментално взимане на решения и категорично спазване на сроковете плюс изискване на същото от подизпълнителите. Необходимо е да излизаме от всякакви ситуации по-бързо, да намерим начин да сме по-добри като цяло – допълни той. – Трябва да открием как да извлечем максимума от съществуващата инфраструктура и особеностите на околната среда, тъй като не можем да ги променяме. Съществуват някои ограничения, като например това, че не можем да местим скали. Налага се да сме креативни.