Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Ню Джърси с цел да превърнат втория старт в САЩ в...

В Ню Джърси с цел да превърнат втория старт в САЩ в „тридневен Супербоул”

15
0
СОТА,Съркюит ъф ди Америкас

Организаторите на втората надпревара от Формула 1 в Съединените щати – в Ню Джърси – възнамеряват да направят истинско шоу от старта, сравнимо със Супербоул. 5,12-километровото трасе е планирано така, че състезанието да се състои на фона на Манхатън.

Шефът операции на трасето Денис Робинсън заяви, че се надява тази Гран при да е от ранга на най-големите спортни събития в САЩ.

Идеите ни са страхотни. Уикендът ще е като тридневен Супербоул, но с повече хора. През 2014 г. Супербоулът ще се проведе пред 80 000 души. В Ню Джърси ще имаме повече от 100 000 фенове за състезанието. Това определено е по-голям размах на действията в сравнение в с повечето в страната – обясни той.

Управляващият търговските права на Формула 1 Бърни Екълстоун изрази няколко пъти съмнение дали в Ню Джърси ще успеят да се справят с проекта навреме. Стартът е планиран за юни 2013 г.

Робинсън е съгласен, че няма много време, но в същото време е уверен, че всичко ще се получи.

– В този проект става дума за моментално взимане на решения и категорично спазване на сроковете плюс изискване на същото от подизпълнителите. Необходимо е да излизаме от всякакви ситуации по-бързо, да намерим начин да сме по-добри като цяло – допълни той. – Трябва да открием как да извлечем максимума от съществуващата инфраструктура и особеностите на околната среда, тъй като не можем да ги променяме. Съществуват някои ограничения, като например това, че не можем да местим скали. Налага се да сме креативни.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter