Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верлайн: Окон отиде във Форс Индия, защото пасна по-добре на тима от...

Верлайн: Окон отиде във Форс Индия, защото пасна по-добре на тима от мен

46
0

Причината Форс Индия да предпочете Естебан Окон пред Паскал Верлайн за следващия сезон във Формула 1 е единствено фактът, че французинът паснал по-добре на екипа, заяви немският пилот.

И двамата състезатели са част от екипа на Мерцедес за млади таланти и имаха през последните две години тестове с отбора от Силвърстоун. Верлайн направи дебюта си във Формула 1 в началото на 2016 г. с Мейнър. Окон се присъедини към тима през втората половина от сезона, след като Рио Харианто не успя да изплати втората част от договорената с екипа сума, за да довърши състезателната година. След като стана ясно, че Нико Хюлкенберг ще напусне Форс Индия, за да се присъедини към Рено, се заговори, че съотборник на Серхио Перес ще стане едно от протежетата на Мерцедес. В крайна сметка Окон подписа договор и Верлайн държеше да уточни, че Естебан е бил предпочетен не заради по-добро представяне, а поради факта, че е паснал повече на тима от него. Паскал поискал обяснение и му е било посочено, че проведените през 2015 г. изпитания също са изиграли роля при избора на Форс Индия.

„Знам причините (за това развитие на събитията) – става дума за нещо, което може лесно да се поправи. Няма нищо общо с представянето. По време на тестовете се случи нещо, което не се е харесало на Форс Индия. Това е. Според тях Естебан пасва повече на екипа им. Решението няма нищо общо с представяне на пистата или даваната обратна информация, а как се разбираха с мен – чисто лично е. Мога само да се науча да се справям по-добро в бъдеще”, обясни Верлайн пред Аутоспорт.

Понастоящем 22-годишният немски пилот е смятан за фаворит за мястото на Нико Розберг в Мерцедес. Световният шампион във Формула 1 за 2016 г. изненадващо обяви, че се оттегля от спорта пет дни, след като спечели короната. Спортният директор на щутгартския концерн Тото Волф предпочита Валтери Ботас, но води тежки преговори с Уилямс за освобождаването на финландеца.

Верлайн водеше разговори със Заубер, които бяха замразени скоро след оттеглянето на Розберг.