Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Остин получиха разрешение за строеж на надземните конструкции

В Остин получиха разрешение за строеж на надземните конструкции

36
0
Гран при на САЩ,Остин,Тексас

Разрешение за строеж на надземни конструкции на Съркюит ъф ди Америкас бе получено от организаторите в Остин (Тексас). Пистата трябва да приеме състезание от Формула 1 за първи път догодина, но има някои затруднения с процеса.

Конкретният документ включва пет от основните сгради, включително централната трибуна на трасето. Може да започне работа също така по постройките за питовете, медия центъра и помещенията за медиците. Общата стойност на проекта се изчислява на около 100 млн. долара.

Около 200 подпори ще бъдат използвани за уякчаване основите на сградите. Броят и дълбочината, на която се поставят, зависи от състоянието на почвата, където трябва да се издигне съответната постройка. Тази събота трябва да приключи полагането на подпорите за питовете и централната трибуна.

Очаква се сега трудът по пистата да се засили сериозно, след като само допреди няколко седмици на обекта на практика нямаше работници, твърди щатският Стейтсман. В публикацията се казва, че преди няколко дни бетоновози са били забелязани на трасето, докато в момента там се подвизават основно кранове. Предварителната дата за надпреварата е 18 ноември 2012 г., тоест остава точно година до провеждането на състезанието там. Молби за разрешения за строеж на 6 пешеходни моста все още чакат одобрение. Не е оторизирано изграждането на площадки за хеликоптери, свързващи пистата пътища с наличната пътна мрежа. Има още неща, които тепърва трябва да бъдат одобрявани и приемани.