Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В последните състезания загубихме 15-20 точки, смята Алонсо

В последните състезания загубихме 15-20 точки, смята Алонсо

41
0

Фернандо Алонсо смята, че екипът му Макларън е загубил между 15 и 20 точки в последните няколко състезания заради технически проблеми. Испанецът не завърши последното състезание в Остин след повреда в задвижващата система.

В предния кръг в Япония пък той трябваше да потегли последен заради смяна на компоненти по агрегата и отново остана извън зоната на точките.

„Заслужавахме да спечелим няколко точки в Остин, коментира случилото се испанецът. – Направихме добра квалификация, добър старт и добро състезание, но без отплата. На правата загубих мощност. Усетих вибрации в мотора и някои странни неща се случиха.

Жалко е, защото в последните няколко състезания загубихме толкова много точки – 15 или 20. А това може би щеше да ни помогне да подобрим позицията в шампионата на мен и на отбора. Заслужавахме да сме 7-и и се борихме за тази позиция. Изпуснахме добра възможност.“

Другият пилот на Макларън Вандоорн трябваше да стартира последен в САЩ заради смяна на задвижващата система. Той направи добро каране, но също не успя да вземе точки, завършвайки 12-и. „Беше вълнуващо състезание. Въпреки че не се борех за точки, направих добро представяне след старт от дъното на решетката, каза Щофел.

– Направихме много изпреварвания в завоите, което може би не бе очаквано с оглед на липсата ни на скорост на правите. Имахме добра стратегия и съм доволен от темпото ми. Няма гаранция, че няма да имаме наказания и в Мексико.“