Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Времената не означават много, заяви Райконен

Времената не означават много, заяви Райконен

43
0

Кими Райконен бе най-бърз в последния ден от предсезонния тест на отборите от Формула 1 на пистата Херес, а съотборникът му във Ферари Себастиан Фетел бе начело в класирането в неделя и понеделник. Финландецът обаче заяви, че времената за обиколка на настоящия етап от подготовката „не означават много”.

Райконен все пак е доволен от това, че усещането в новия болид на Скудерията е хубаво и повтори, че „има с какво да се работи”.

– Не означава много – отговори Кими на въпрос как се чувства, след като даде най-добро време днес. – Времето за обиколка може да е всякакво, важното е, че натрупахме турове и всичко работи, няма някакви големи проблеми. Това е основното, както и че чувството (в колата) е доста добро.

Световният шампион за 2007 г. отново сподели, че SF15-T като цяло е стъпка напред спрямо предшественика си. Той посочи, че има подобрения в колата и задвижващата система, във всичко.

Финландецът каза, че предстои още много работа, но стартовата позиция е добра:

– Не се сравняваме с останалите, вършим си нашата работа, без да гледаме какво вършат другите. Условията на пистата днес не бяха леки, имаше твърде силен вятър, но те са еднакви за всички. Както казах, сега имаме добра база, от която да започнем развойна работа.

Техническият директор Джеймс Алисън посочи от своя страна, че не всички очаквания на екипа са били изпълнени, тъй като на отбора се искало да направи повече обиколки, като и защото „винаги искаш да си по-бърз”. Той допълни, че като цяло екипът е доволен и е направил стабилен старт на подготовката си, която ще продължи в Барселона.

Шефът на Ферари Маурицио Аривабене също бе удовлетворен от резултатите:

– Ако човек направи сравнение с миналата година, то последните няколко дни тестове ни дадоха окуражителни знаци. Отборът работи добре и на писта, и в базата, а пилотите ни се справиха страхотно, давайки ценна обратна информация на инженерите. Преди всичко обаче съм доволен, че преоткрихме мотивацията и екипния си дух. Не смятам, че съперниците ни – и по-точно един конкретен – показаха истинския си потенциал по време на тези тренировки. Според мен ще разберем каква е истината и за тях, и за нас в последната сесия в Барселона.