Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Рено искат замразяване на двигателите

В Рено искат замразяване на двигателите

55
0
снимка: Хонда

В Рено искат замразяване на задвижващите системи във Формула 1 в периода 2019-2020 г., преди в сила да влязат новите правила за моторите от 2021 г.

Производителят смята, че подобен ход би позволил на сегашните доставчици – Мерцедес, Ферари, Рено и Хонда да се подготвят по-добре за новите агрегати и да съсредоточат повече ресурси към тях.

Според Ред Бул също така това би изравнило двигателите като цяло за тези две години, при положение, че в момента разликите са доста по-малки в представянето и се смята, че до края на сезона те още ще намалеят. А това ще доведе до по-малки разликите между отборите.

Спортният шеф на Рено Сирил Абитебул иска замразяването да бъде обявено като част от пакета с нови предложения на Liberty Media, които ще бъдат обявени в Гран при на Бахрейн след седмица.

„Нещото, което не искаме да се случва, е да имаме тежестта от това да развиваме два двигателя паралелно, каза Абитебул. – Особено при положение, че имаме нови производители в спорта.“

Главният съветник на Ред Бул Хелмут Марко също смята, че двигателите трябва да бъдат замразени като развитие, като според него всички мотори трябва да са в 3% като представяне и това трябва да бъде постановено в правилата.“