Начало Formula 1 News В Ред Бул готови да изтърпяват наказания в решетката

В Ред Бул готови да изтърпяват наказания в решетката

2234
0
Пиер Гасли
Пиер Гасли с Ред Бул, снимка: Джордже Пецу

В екипа на Ред Бул са готови да изтърпяват наказания в стартовата решетка за нерегламентирана смяна на компоненти на задвижващата система този сезон. Това заяви спортният директор на „биковете“ Кристиан Хорнер.

През тази година и големият отбор на Дитрих Матешиц ще ползва агрегатите на Хонда. През миналия сезон те показаха сериозен напредък по отношение на мощността и надеждността в болида на Торо Росо.

За 2019 г. остава изискването сезонът от 21 състезания да бъде изкаран само с 3 задвижващи системи. И при ползване на повече ще следват наказания. Според Хорнер при правилна стратегическа смяна и ползване на повече от 3 агрегата, това може да доведе до минимизиране на недостатъците.

„Видяхте, че през миналата година, че нещата са наред, ако изтърпите наказанията на точните места, каза Хорнер. – В Русия миналия сезон Верстапен вече беше в топ 5 след 6 обиколки, въпреки че стартира от дъното на колоната.

Мисля, че в Хонда имаха добра зима и със сигурност значително намалиха изоставането си. Но не знаем какво са направили другите. Ако те са успели да добавят 50kw (68 конски сили) мощност, тогава имаме голям проблем.“

Според главният съветник на Ред Бул Хелмут Марко, новата кола на тима определено е по-бърза от тази на Мерцедес. Но тя изостава като скорост от Ферари, които според него са на върха в момента.

„Ферари определено са водещият тим в момента, каза Марко пред Ауто Билд. – Колата им е впечатляваща. Колко точно са пред нас, е трудно да се каже. Но можем да заявим, че сме определено пред Мерцедес.

Торо Росо свършиха някои неща по развитието с Хонда за нас миналия сезон. Те дори жертваха някои състезания заради нас. Но това ще направи и тях по-силни през 2019 година.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter