Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Ред Бул „изненадани и разочаровани“ от съобщението на ФИА, че са...

В Ред Бул „изненадани и разочаровани“ от съобщението на ФИА, че са нарушили бюджетния лимит

6373
0
Ред Бул
снимка: Спас Генев

В тима на Ред Бул са останали „изненадани и разочаровани от съобщението на ФИА, че са нарушили бюджетния лимит за 2021 г. Международната автомобилна федерация обясни днес резултата от проверката на финансовите документи на екипите за миналата година. Според организацията само един отбор – Ред Бул – е надвишил ограничението. Тимът от Милтън Кийнс и Астън Мартин имат процедурни нарушения. Екипът от Силвърстоун обаче е в ограниченията за разходите.

От Ред Бул пуснаха следното изявление:

„Отбелязваме открития от ФИА „незначителен преразход“, който е нарушение на финансовите правила, с изненада и разочарование. Документите ни за 2021 г. бяха под границата на бюджетния лимит. Затова трябва внимателно да прегледаме откритото от ФИА. Продължаваме да вярваме, че обсъжданите разходи са под определената за 2021 г. граница. Въпреки догадките и позициите на други (отбори), има одобрена от ФИА процедура, която ще следваме, докато обмисляме наличните си опции.“

Тази сутрин Кристиан Хорнер заяви по BBC Радио 4, че отборът му е спазил бюджетното ограничение.

„Бяхме шокирани от спекулациите и обвиненията, отправени от други отбори. Всичко друго освен финансите ни да са наред, ще е изненада за нас“, каза шефът на Ред Бул.

За възможно нарушение се разчу в навечерието на уикенда в Сингапур. От тогава досега от Ред Бул отричаха непрекъснато да са надвишили бюджета си за миналата година. Имаше дори прикрити заплахи за съд, ако други отбори не оттеглят изявленията си, коментиращи информацията за екипа от Милтън Кийнс.