Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Ред Бул не се притесняват от слух, че RB18 не е...

В Ред Бул не се притесняват от слух, че RB18 не е преминал краш тест

2950
0
Макс Верстапен, Ред Бул
снимка: Ред Бул Контент Пуул

В Ред Бул не се притесняват за новия си болид за сезон 2022, заяви източник от отбор след появата на слух, че автомобилът не е преминал краш тест на ФИА. Италиански медии публикуваха информация, че автомобилът се е провалил при проверката на предната си част. Колите във Формула 1 за предстоящия сезон са създадени по нови технически правила.

Ако RB18 наистина не е преминал краш тест, то това може да забави подготовката на отбора за новия сезон. Уебсайтът racingnews365.com обаче цитира неназован източник от тима, според когото в тима няма притеснения по отношение на RB18. Не се уточнява дали болидът е преминал изпитанието.

Шефът на отбора от Милтън Кийнс Кристиан Хорнер обясни преди около две седмици, че екипът постига „всички основни цели за момента“.

„По това време на годината всичко е малко по-напрегнато – дълги часове работа, много поръчване на храна за офиса! RB18 постепенно се оформя и за момента постига всички основни цели.“

„Отборът работи страшно упорито и нещата наистина се получават. Ще направим обичайния си шейкдаун преди (тестовете в) Барселона и Бахрейн. Три дни тренировки на пилот не са много при чисто нов автомобил. Но това определено ще направи първата част от сезона по-интересна за феновете“, заяви Хорнер.

Съветникът на отбора Хелмут Марко вече неколкократно заяви, че не вижда причина Ред Бул и Мерцедес да не са големите фаворити и през новия сезон. Техническият шеф на тима от Бракли Джеймс Алисън пък обясни, че според него някои екипи ще объркат сериозно колите си и сезонът ще е много болезнен за тях.

От Ред Бул все още не са обявили дата за представяне на RB18. В поредицата болиди на отбора няма RB17. Миналогодишният, с който Макс Верстапен и екипът се бориха с Люис Хамилтън и Мерцедес, бе RB16B. Причината бе отлагането на новите правила с година заради пандемията от коронавирус. В техническия регламент за сезон 2021 имаше промени, които обаче не налагаха създаване на изцяло нови коли.

Другият проект на Ейдриан Нюи, непреминал краш тестове, пък е Макларън MP4-18. Тази кола така и не участва в състезания.