Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко след 10-дневна детокс терапия: Ред Бул и Мерцедес ще са фаворити...

Марко след 10-дневна детокс терапия: Ред Бул и Мерцедес ще са фаворити и през сезон 2022

3360
0
Хелмут Марко
Хелмут Марко; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Хелмут Марко изкарал 10-дневна детокс терапия в специализирана клиника в Инсбрук, сподели самият той пред немския уебсайт f1-insider.com. Съветникът на Ред Бул, който през април ще навърши 79 години, обаче вече е готов за работа и вече направи първи изявления за очакванията си за новия сезон във Формула 1.

„На детокс терапията мобилните телефони бяха разрешени само вечер, за да се освободят тялото и съзнанието от натрупания през годината стрес. Беше като сауна за душата. Препоръчвам!“, каза Марко, който по принцип става в 6 сутринта и от 7 работи в офиса си в Грац.

По отношение на предстоящото първенство, което ще е с напълно нови автомобили, австриецът не вижда причина битката за титлата да не е отново между Ред Бул и Мерцедес.

„Всичко, което мога да кажа, е, че искаме да защитим титлата на Макс Верстапен и сме в много добра позиция да го сторим. През 2021 г. имахме две различни развойни програми. И двете проработиха. Няма причина да вярваме, че ние и Мерцедес няма отново да сме фаворити и през този сезон. Освен ако някой не е открил философския камък в новите правила“, заяви Марко.

Австриецът бе категоричен, че изявление на Алекс Албон по отношение работата на Ред Бул по новата кола е било погрешно интерпретирано. Става дума за коментар на пилота от тайландски произход, според който в Милтън Кийнс са били твърде съсредоточени върху миналогодишната борба за титлата и затова изостават с новата кола. Той опроверга и информацията, че има вероятност Сирил Абитебул да се върне във Формула 1 начело на Ред Бул Пауъртрейнс.

„Наистина не знам откъде се появи тази глупост. Това е просто пълна безсмислица. Бен Ходжкинсън е и ще остане лидер на проекта ни за задвижващи системи. Надяваме се да може да започне работа възможно най-скоро“, допълни Марко.

Ходжкинсън бе привлечен от Мерцедес AMG High Performance Powertrains. Той обаче все още не работи в Милтън Кийнс, тъй като все още има договор с компанията от Бриксуърт.