Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Ред Бул не знаят защо са били толкова бързи в Австрия

В Ред Бул не знаят защо са били толкова бързи в Австрия

2355
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка: Ларс Барън/Ред Бул Контент Пуул

В екипа на Ред Бул не знаят защо са били толкова бързи във втората половина от състезанието в Австрия с гумите хард. Това заяви спортният директор на „биковете“ Кристиан Хорнер.

С твърдите гуми Верстапен беше категорично най-бързият пилот на пистата. Той изпревари последователно Фетел, Ботас и Льоклер. Така холандецът взе първа победа за сезона и първа за Хонда от 13 години насам.

„Във втората половина от състезанието колата беше невероятно бърза, каза Хорнер. – Истината е, че не разбрахме напълно защо се получи така. Очевидно новите елементи, които внедрихме в колата в последните състезания, започнаха да работят много добре.

Спечелихме състезанието по трудния начин. Трябваше да изпреварим 3 или 4 от нашите конкуренти на пистата. И Верстапен направи точно това.“

Сред ъпгрейдите по колата RB15 бяха ново предно крило.

Според Верстапен то е помогнало да се подобри поведението на колата и сцеплението. Макс беше изключително бърз в завоите, което му помогна да изпревари съперниците си.

Според главния съветник на Ред Бул Хелмут Марко отборът може да спечели поставените от него като цел 5 победи преди началото на сезона.