Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Ред Бул няма прогрес след лятната пауза, смята Йос Верстапен

В Ред Бул няма прогрес след лятната пауза, смята Йос Верстапен

2169
0
Макс Верстапен,
Макс Верстапен, снимка: Ред Бул Контент Пуул

В Ред Бул не са направили прогрес по отношение на колата от лятната пауза насам. Това смята бившият пилот от F1 Йос Верстапен. Неговият син Макс Верстапен няма възможност да се бори за победите с пилотите на Ферари и Мерцедес в последните 4 състезания.

И причината е, че колата му не е достатъчно бърза. И ако това бе очаквано на Спа и Монца, то липсата на добро темпо определено беше изненадващо в Сингапур, където трасето е бавно и спънато. Според Йос причината за това е липсата на прогрес по колата от август насам.

„Трябваше да сме по-близо до водещите 2 тима, но това се оказа по-трудно, отколкото мислехме“, каза Йос пред Ziggo Sport. „Беше много разочароващо. В последните състезания преди лятната пауза нещата бяха много добре. Но след нея ние нямаме прогрес, а другите отбори отбелязаха такъв.

Макс не може да промени това, като сме зависими от отбора. Колата малко изостава, както и двигателят. Трябва да бъде свършена повече работа по отношение на пакета, ако искаме да се борим за титлата следващата година.“

Верстапен-старши каза още, че в краткосрочен план едва ли ще има сериозно подобрение по автомобила.

Според него ако Макс разполага с достатъчно добра кола, той ще може да се бори за титлата. Но по думите му в момента ситуацията не изглежда да е такава, че синът му да е претендент за короната през 2020 г.

„Изглежда, че и в Гран при на Япония ще изоставаме с половин секунда на обиколка от лидерите. Такова изоставане не може да бъде наваксано за 2 седмици“, завърши Йос.