Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Ред Бул предпочитат да има йерархия при пилотите: Сена и Прост...

В Ред Бул предпочитат да има йерархия при пилотите: Сена и Прост оставиха отбора си на второ място

2414
0
Ред Бул, Ред Бул Рейсинг, Ред Бул F1
снимка: Ред Бул Контент Пуул

В отбора на Ред Бул предпочитат да има йерархия при пилотите им. Фредерик Васьор заяви, че във Ферари състезателите Шарл Льоклер и Карлос Сайнц са равни, както и че в Мерцедес, Астън Мартин и Алпин се отнасят по еднакъв начин към своите пилоти. Той посочи, че единствено Ред Бул има явен №1. От Милтън Кийнс не крият, че предпочитат този вариант. Освен това не биха искали да имат за пилоти две супер звезди, тъй като това може да остави интересите на екипа на втори план. На Хелмут Марко бе зададен въпрос какво мисли, след като за мястото на Серхио Перес в различни моменти са спрягани имена като Ландо Норис, Фернандо Алонсо и Люис Хамилтън.

„Публиката, телевизионните зрители и журналистите със сигурност ще харесат нещо подобно. Но ние, като ръководството на отбора, искаме успех и да спечелим шампионата. Ако е възможно – и при пилотите, и при конструкторите. Затова е по-добре да има йерархия, в която е ясно кой е очевидно по-бързият №1 и кой е пилот №2. Все още мога да си представя вариант с Норис, но не и с Хамилтън като съотборник на Макс [Верстапен]“, заяви австриецът.

„Не бива атмосферата в целия отбор и представянето ни да страдат. В миналото сме виждали примери. [Аертон] Сена и [Ален] Прост, да речем – две суперзвезди и всеки от тях се бе вторачил в съперника, поставяйки отбора на второ място“, допълни 80-годишният съветник на Ред Бул

Междувременно Кристиан Хорнер се похвали, че интерес към Ред Бул проявяват пилоти и извън академията на тима. Той обаче подчерта, че не става дума за догодина, а за от 2025-та нататък.

„Чеко е невероятно популярен в отбора. Да не забравяме какво стори през 2021 г. В момента е втори в първенството и единственият друг пилот (освен Верстапен), който е спечелил победа този сезон. Основната му цел, разбира се, е да кара на пълна газ. Никой не го е отписал“, коментира отново Хорнер представянето на Перес.

„Но ние сме в такава позиция, че има огромен интерес към нас, което е фантастично. И този интерес не е само от наши пилоти (от академията на Ред Бул – б.р.), а отвсякъде в F1, но е насочен към 2025 г.“, допълни шефът на Ред Бул.