Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Ред Бул са започнали преговори за двигатели на Ферари

В Ред Бул са започнали преговори за двигатели на Ферари

17
0

Екипът на Ред Бул е започнал преговори с Ферари за възможността Скудерията да доставя мотори на тима от 2016 г., съобщава германското издание Sport Bild. Според информацията „Биковете” са притеснени, че със задвижващите системи на Рено може и да не спечелят повече победи заради значителното изоставане на френските агрегати като мощност, което едва ли ще се промени и в бъдеще.

В информацията се посочва, че решението Ред Бул повече да не използва мотори на Рено вече е било взето и се търсел заместник. А Ферари вече доставяха своите продукти на Биковете в миналото. Това стана през 2006 г., като тимът от Милтън Кийнс получаваше новите за тогава 8-цилиндрови 2,4 литрови мотори.

Първата среща се е провела в уикенда за Гран при на Канада в Монреал, като разговорите са водени и за по-малкия отбор на Дитрих Матешиц – Торо Росо. Екипът от Фаенца също ползва задвижващи системи на Рено сега.

От Ферари нямали нищо против подобна сделка, при положение, че двата тима на Матешиц останат със статут на клиенти на двигателите. Възможно е също така двигателите да бъдат малко по-старите версии с леко намалена мощност.

Ако информацията се окаже вярна, тя може в голяма степен да потвърждава слуховете, че Рено ще се оттегли от Ф1 в края на сезона.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.