Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Ред Бул свалили режимите на двигателите, иначе щели да са със...

В Ред Бул свалили режимите на двигателите, иначе щели да са със секунда по-бързи на обиколка

8972
0
Макс Верстапен, Серхио Перес, Ред Бул
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Пилотите на Ред Бул Макс Верстапен и Серхио Перес карали в последните десетина обиколка на Гран при на Бахрейн със занижени режими на задвижващите си системи. Според информация на Ауто Мотор унд Шпорт нареждането е дошло от контролния център на екипа, но не заради проблем, а тъй като не е имало нужда да използват пълната им мощност. От Ред Бул смятат, че ако не са променяли режимите, то са щели да са със секунда по-бързи на обиколка във финалния стинт.

„Нямам против да съм малко по-бавен, но…“, опита да каже Верстапен по радиото.

Отговорът от Ред Бул бе: „В момента няма състезание, Макс. Така че целта е 37.0.“

Верстапен имаше известни грижи по време на състезанието, но те не притесняват прекалено екипа. Самият пилот каза, че не е нещо ново и не предизвиква сериозни проблеми. Той бе доволен от постигнатото в първия кръг за сезона, но предпазлив относно развитието на шампионата по-нататък.

„Никога не знаеш как ще се развият събитията на писта, но ние се представихме на висота. Състезанието се получи доста гладко. Отборът взе правилните стратегически решения, питстоповете преминаха както трябва, добре се справихме. В началото на уикенда не бях съвсем доволен от колата. Смятам, че има по какво да работим“, коментира нидерландският пилот на Ред Бул.

„След първия стинт пък просто внимавах да стигна до финала. Отворих голяма разлика от самото начало и нямаше никаква нужда да натискам повече. Всеки път, когато опитвах да понатисна газта, GP (Джанпиеро Ламбиазе, състезателният му инженер – б.а.) се ядосваше. Това говори достатъчно за надпреварата“, обясни Верстапен

„Пистата в Саудитска Арабия обаче е съвсем различна. Има повече прави, бързи завои и износването на гумите е по-малко. По-малката деградация на гумите е една от силните ни страни. Очаквам битката в Джеда да е по-сериозна“, каза още той.

„Колата ни върви добре на бързи на трасета, но тази на Ферари също има достатъчно скорост на правите. А такива в Джеда има достатъчно. Времето ще покаже какво ще стане. Сега е трудно да се правят прогнози.“