Начало Избрани Верстапен: Разполагаме със страхотен състезателен автомобил

Верстапен: Разполагаме със страхотен състезателен автомобил

1468
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен започна ударно защитата на световната си титла в F1. Пилотът на Ред Бул спечели Гран при на Бахрейн след като потегли от полпозишън и водеше в почти всяка една обиколка от надпреварата.

Верстапен записа 35-та победа в кариерата си и първа в Бахрейн. Досега двукратният световен шампион така и не успяваше да стигне до най-високото стъпало на почетната стълбичка на пистата Сахир. Това също така бе и първи успех на Ред Бул в Бахрейн от 10 години насам. Предишният успех на тима от Милтън Кийс бе дело на Себастиан Фетел през 2013 г.

Верстапен и Ред Бул наложиха доминацията си още в началото на уикенда. Днес те логично се поздравяват с двоен успех под светлините на пистата Сахир.

„Разполагаме със страхотен състезателен автомобил. Това ще зависи от самите надпревари. Все пак мога да кажа, че определено можем винаги да бъдем конкурентни с RB19“, сподели Верстапен след края на състезанието.

„Също така голяма благодарност на отбора през зимата. Те отново го направиха чудо, за да ни дадат отново толкова бърз състезателен автомобил.“

По време на състезанието в Бахрейн Верстапен се сблъска и с проблеми със скоростната кутия. Пилотът на Ред Бул потвърди, че това не е било нищо сериозно и в крайна сметка всичко се е оправило след като той е променил настройките с помощта на инженера си.

„Нищо сериозно, просто малки неща, които винаги искаш да донастроиш. Смятам, че е доста лесно да се справиш с тях.“

Верстапен успя да се откъсне още в началото на състезанието и да изкара едно самотно състезание. Двукратният световен шампион не бе застрашен на върха в нито един момент. Той също така успя да управлява и гумите си по време на цялата дистанция от 57 тура.

„Имахме много добър първи стинт, в който основно направих разликата си спрямо останалите. Оттам нататък всичко се свеждаше до това просто да се грижа за гумите, защото никога не знаеш какво ще се случи по-късно в надпреварата“, обясни Верстапен.

„Просто искахме да сме сигурни, че имаме правилните гуми и че са в добро състояние. Бях много щастлив, че най-накрая спечелих и в Бахрейн“, каза още Макс Верстапен.