Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Ред Бул ще имат специален режим на двигателя от Хонда

В Ред Бул ще имат специален режим на двигателя от Хонда

119
0
гуми,Пирели,Торо Росо,Хонда

В екипа на Ред Бул ще разполагат със специален режим на двигателя на Хонда с висока мощност, който да им помага в определи етапи от състезателния уикенд. Това заяви главният съветник на „биковете“ д-р Хелмут Марко.

С такъв отдавна разполагат в тима на Мерцедес, който обикновено беше използван в 3-ата част на квалификацията и даваше сериозно предимство на пилотите в битката за първата стартова позиция.

През тази година и двата отбора на Дитрих Матешиц ще използват агрегатите на японците, които миналата година бяха само в колите на Торо Росо, като отбелязаха значителен напредък по отношение на мощността и издръжливостта.

„Цифрите ни карат да сме оптимисти с оглед на подобряване на представянето на двигателя на Хонда, каза Марко. – За първи път ще можем да се радваме и на специален парти режим с повишена мощност. Моторът им бе малко пред този на Рено още в края на миналия сезон.

Според данните ни и тези на Хонда, задвижващата ни система ще бъде близо до нивото на Мерцедес и Ферари. Разбира се те също не спят. Но те вече са на такова високо нито, че вече не могат да направят големи скокове. Дори да изоставаме с 10-15 киловата (13-20 к.с.), можем да компенсираме тази разлика.“