Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Рено искат да накарат Ред Бул да съжалява за решението си

В Рено искат да накарат Ред Бул да съжалява за решението си

75
0
Кристиан Хорнер, Сирил Абитебул, Хелмут Марко
Кристиан Хорнер, Хелмут Марко и Сирил Абитебул; снимка: Ред Бул Контент Пуул

В Рено искат да накарат екипа на Ред Бул да съжаляват за решението си да преминат към задвижващите системи на Хонда от следващия сезон. Това заяви управляващият директор на французите Сирил Абитебул.

„Биковете“ подписаха споразумение с японците за 2 години, като явно са останали много впечатлени от прогреса на двигателите им от началото на сезона.

„Ще направим всичко възможно те да съжаляват за това решение, каза Абитебул. – Ще сторим най-доброто, на което сме способни на пистата с нашия собствен отбор. Изключително много съм развълнуван от предстоящите подобрения по двигателя ни, особено третата спецификация за сезона C.

Тя ще бъде въведена по-късно. На този етап няма причина да мислим, че Ред Бул няма да я получат, въпреки че ни предстои да потвърдим детайлите по реализацията на новите спецификации на двигателите. Но се надявам да ги накараме да съжаляват.“

Абитебул заяви още, че не е изненадан от решението на Ред Бул. Той го е очаквал още след миналата година, когато Макларън се отказа от Хонда и премина към Рено, а Торо Росо заложи на японските двигатели. Според него решението на Ред Бул е повече стратегическо и комерсиално, отколкото техническо и спортно.

„Възможността за заводско партньорство при Хонда и потенциалните финансови ползи са сред сериозните фактори Ред Бул да избере Хонда, каза Сирил. – Не е идеално, че ги губим като клиент, но така можем да се концентрираме върху заводския ни отбор Рено и подготовката за 2021 г., когато ще влязат в сила нови правила.“

Ексклузивно интервю с пилота на Рено Нико Хюлкенберг четете в новия брой 216 на списание ClubS1